keskiviikko 1. elokuuta 2012

Pöllöjä ja leivontaa

Moi pitkästä aikaa! En ole päässyt bloggaamaan, kun on ollaan oltu reissussa; käytiin katsomassa Ranualla jääkarhunpentua (vähänkö oli söpö! :) ja eilen sitten vielä Power Parkissa (aivan huippu paikka!) Ranualta tultaessa käytiin myös Ikeassa, ja sieltä tuli löytö, siis aivan ihana pöllötaulu, jonka perään kuolasin jo viime kerralla, mutta nyt vasta ostin. Ja halpakin oli vielä. Pöllöt saapuivat meille mummin ja papan "lomarahan" (10 €) siivittäminä, eli siis iiiiso kiitos sinne!!!
Katsokaapa vasemmanpuoleista puuta. Se on pitsistä ja oikeanpuoleinen kukkakankaasta. Puut taas näyttävät huopaisilta. Siinäpä hyvä tekosyy laittaa se tänne käsityöblogiin! Pöllöt pääsee mun huoneen seinälle heti, kun isi saa ne sinne viriteltyä...
      Isot kiitokset uudelle lukijalleni, Riikalle, blogini seuraamisesta!
  Sitten siitä leipomisesta. Sunnuntaina leivoin peräti kahdesti :) Aamulla mustikkateeleipiä ja illemmalla parin kavarin kanssa sitruuna-omenamuffinsseja. Olivat molemmat aivan hullun hyviä! Ohjeet löytyivät Yhteishyvän Ruoka- liitteestä (mustikkateeleivät) ja Ann Kristin Hallgrenin kirjasta Kakut ja muut omenaherkut (muffarit). Saatte molempiin reseptit, joten aloitetaan aamusta ja mustikkateeleivistä. Muuten, kun mustikat rikkoontuvat, niin taikinasta tulee aivan ihanan väristä :)

Mustikkateeleivät

8 kpl
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl sokeria
1 dl pakastemustikoita
3 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 dl suolaa
3 rkl juoksevaa margariinia
Sekoita kulhossa kermaviili, sokeri ja mustikat keskenään. Sekoita toisessa kulhossa 3 dl jauhoja, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Säästä ½ dl jauhoja leipomiseen. Lisää joukkoon margariini ja mustikka-kermaviiliseos. Sekoita taikinaa siten, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat.Muotoile taikinasta jauhotetulla leivinpöydällä 8 pientä leipästä ja nosta leivinpaperoidulle uunipellille. Paista teeleivät 225- asteisessa uunissa noin 15 min. Tarjoile leivät sellaisinaan tai juuston ja marmeladin kanssa.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  

Sitruuna-omenamuffinssit

8 isoa tai 16 pientä paperista muffinivuokaa
½ dl sokeria
3 dl kuorittuja omenoita kuutioina
pestyn sitruunan raastettu kuori
1 ½ dl maitoa
1 kanamuna
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
125 g hieman jäähtynyttä voisulaa
tomusokeria koristeeksi

Sulata ½ dl sokeria omenakuutioihin kattilassa miedolla lämmöllä ja lisää raastettu sitruunankuori.
Vatkaa maito ja kananmuna sekaisin. Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää joukkoon munamaito ja voisula.
Sekoita omenakuutiot taikinaan ja jaa se muffinivuokiin. Kypsennä muffinsseja 200-asteisessa uunissa 15-20 min. Älä kypsennä liikaa, sillä silloin niistä tulee kuivia. Sirota hiukan jäähtyneiden muffinien päälle siivilän läpi tomusokeria.

Ja ei kun herkuttelemaan!
Emilia

1 kommentti:

  1. Varmaan hyviä muffinseja! Pitäisipä kokeilla ohjetta. Pöllöt tunnistin heti Ikeasta kun olen itsekin tuolaisen toiselle ostanut. Hauskat pöllöt.

    VastaaPoista